Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΒΙΟΛΕΤΙ ΜΑΤΙΑ (Σύνδρομο Αλεξάνδρειας) - Μια νέα ΦΥΛΗ!

Τα βιολετί μάτια (σύνδρομο της Αλεξάνδρειας) θεωρείται μια γενετική μετάλλαξη που προκαλεί αλλαγή στο χρώμα των ματιών από μπλε ή γκρι σε μοβ, περίπου τους επόμενους έξι μήνες μετά την γέννηση στα άτομα αυτά. Κατά την εφηβεία το χρώμα λέγεται να εμβαθύνει σε ένα βασιλικό ή μπλε-μοβ μετά σε μοβ και μετά παραμένει το σκούρο μοβ, αλλά δεν θα επηρεάσει την ικανότητα της όρασης του ατόμου. Τα άτομα που έχουν τη μετάλλαξη αυτή λέγεται πώς δέν έχουν καθόλου τριχοφυΐα στο σώμα με εξαίρεση στην κορυφή του κεφαλιού, τα αυτιά, τα φρύδια, τις βλεφαρίδες και τις μύτες τους. Μερικοί λένε επίσης ότι οι γυναίκες με αυτό το σύνδρομο είναι γόνιμες αλλά δεν εμμηνορροούν.
Πρόσθετες πηγές λένε ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένων ""shimmering" ή λευκό δέρμα που είναι απρόσβλητο από την καύση ή τη δέψη. Ερευνητές ισχυρίζονται ότι τα άτομα με αυτή τη μετάλλαξη μπορεί να ζήσουν έως και 130-150 χρόνια με διακοπή της γήρανσης περίπου στα 50 τους χρόνια, δεν κερδίζουν εύκολα βάρος και να έχουν μια καλή φυσική κατάσταση άσχετα με το πόσο τρώνε, είναι απρόσβλητοι από τις περισσότερες ασθένειες ενώ σπάνια νοσούν. Αυτή η μετάλλαξη λέγεται πως επηρεάζει τους Καυκάσιους πιο συχνά, αλλά διαφυλετικά τα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν αυτή τη μετάλλαξη αν την πάρουν από πολλαπλά γονίδια.
Ποια είναι η προέλευση της Γένεσης της Αλεξάνδρειας;
Ο θρύλος αυτής της μετάλλαξης ξεκίνησε 1.000 χρόνια πριν στην Αίγυπτο, όταν ένα μυστηριώδες φως έλαμψε στον ουρανό και όλοι όσοι πήγαν έξω για να δουν ανέπτυξαν ένα χλωμό δέρμα και μοβ μάτια. Αυτά το γεγονός άρχισε να γίνεται γνωστό στο πνεύμα της ιστορίας ως θρύλος σε ανθρώπους που μετακινήθηκαν προς τα βόρεια και τελικά εξαφανίστηκε. Η ιστορία σημειώνει επίσης ότι η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση αυτής της διαταραχής που εμφανίστηκε ήταν στην Αγγλία το 1329. Ένα νεογέννητο γνωστή ως Αλεξάνδρεια γεννήθηκε με μοβ μάτια και είπειτα κληρονομικά μεταδόθηκε η γέννηση σε άλλα κορίτσια με την αναταραχή που έζησαν πάνω από 100 ετών . Η πραγματική γενική παραλλαγή που προκαλεί τη διαταραχή αυτή λέγεται ότι ανακαλύφθηκε στη δεκαετία του 1960.

Πληροφορίες κειμένου-πηγή--> http://www.newhealthguide.org/Alexandria%27S-Genesis.html
Μετάφραση (Nikolaos Kamar)

2 σχόλια: